7 superslimme trucs van dit boek om het alfabet te leren

Wil je een snel afgeleide kleuter interesseren voor het alfabet? Alles wat je nodig hebt, staat in dit boek!

Maak jouw boek

We hebben ons nieuwe alfabet-avontuur volgestopt met slimme details om kleintjes te helpen om letters te herkennnen. Vooral de letters van hun naam! Lees hieronder hoe het alfabet leren een makkie kan zijn.

1. Het boek staat vol mooie illustraties

Tjokvol geweldige details voor kleine vingertjes om aan te wijzen, op elke pagina is iets te zien. De gepersonaliseerde avonturier (de avatar) is ontworpen om de fantasie van je kind te prikkelen en hun leesvaardigheid een boost te geven.

2. Je kunt een bemoedigend persoonlijk berichtje toevoegen

Als letters nog een brij lijken en woorden ongrijpbaar, dan is een lief berichtje een enorme opsteker tijdens het zetten van de eerste leesstapjes. Als ze hun naam gedrukt zien staan zullen ze het boek steeds weer willen lezen.

3. Alles rijmt om het beter te onthouden

We zeggen het gewoon nog een keer: dit boek is perfect om voorgelezen te worden, telkens weer! De makkelijk te begrijpen en vaak herhaalde rijmpjes zorgen ervoor dat kinderen de klank en de letters met elkaar kunnen verbinden vanaf jonge leeftijd. En vrolijk mee gaan doen tijdens het voorlezen!

4. Letters worden hun vriendjes

J is van Jij schenkt extra aandacht aan de eerste letter van de kindernaam op een mooie dubbele pagina in het boek. Als je kindje zijn of haar naam kan herkennen blijven meer nieuwe woorden niet ver achter. Voor je het weet duiken ze zelf in de boeken!

5. Het is op onderzoek gebaseerd 🤓

We hebben advies gevraagd van educatie-expert Dr. Natascha Crandall om een nieuwe collectie leerzame boeken te ontwikkelen voor jonge kindjes (binnenkort meer titels!). Ze zegt: “De personalisatie van een abc-boek is fantastisch. Letters gaan zo veel meer leven voor een kind!”

6. Elke pagina is gepersonaliseerd

Je kind komt voor op elke pagina van J is van Jij – Voorkant, achterkant en alle daartussen! Ze zijn het middelpunt van dit leesavontuur. Als kleintjes zichzelf zien in het verhaal kunnen ze het alfabet veel beter onthouden. Het begint met aan A toch?

7. Het is een kleurrijk en vrolijke boost zelfvertrouwen

Een alfabet-boek personaliseren maakt letters leren minder eng en ook gewoon heel erg leuk. Jong zelfvertrouwen ontwikkelen voor lezen geeft kleintjes een goede basis wanneer ze naar school gaan. Jong geleerd, oud gedaan!

De B is van Beginnen met een gepersonaliseerd alfabet.

Maak jouw boek